במרבית המקרים, אין לנו ערך של ממש לשינה, עד ש….
אנו מתקשים להירדם, או מתעוררים באמצע הלילה, חוזרים מאוחר וחסרים שעות שינה, או… כל דבר אחר, שמשבש לנו שינה רציפה ואיכותית, כזו שמאפשרת לנו לקום רעננים בבוקר.
למעשה שינה טובה היא כזו שמאפשרת לנו להירדם בקלות, לישון רצוף ועמוק בלי הפרעות ולהתעורר בבוקר בקלות עם תחושה של רעננות וערנות.
מה יאפשר לך להגיע לשינה איכותית?
היכולת שלנו לישון טוב יותר ולהיכנס לשינה איכותית יותר תלויה הרבה, באיך נראה היום שלנו. מפתיע? הנך בוודאי מכיר את התחושה שבה נרדמת בקלות וישנת עמוק ורצוף אחרי יום מספק , לעומת הקושי להירדם כאשר הלכת לישון מוטרד מהיום. זו רק דוגמה אחת!
הכלל הוא פשוט מה שבריא ומאזן את הגוף, המוח, הנפש והנשמה שלך, טוב גם לשינה שלך!
- אם בלוטות הגוף שלך לא מאוזנות, ההורמונים וחומרים אחרים אינם מופרשים בעתם. אם גופך חסר במרכיבים חיוניים לו לייצור חומרים מעודדי שינה, כמו סרוטונין ומלטונין, השינה שלך תיפגע בין היתר עקב הורמוני מתח ולחץ (כמו אדרנלין וקורטיזול), שלא התפרקו עד הסוף ונותרו בזרם הדם. ייתכן ואלה גם יגרמו לך להשכים קום טרם הזמן… אפילו מעט טרוד.
- אם אינך פעיל במהלך היום, ולגופך חסרה תנועה, או שלחלופין, אתה בעומס ולחץ גדול, תזזית ועשייה בלתי פוסקת, יום אחרי יום, בכל רגע נתון, המעבר וההגעה לשינה טובה ואיכותית נפגע.
- אם אתה צורך הרבה סוכרים ופחמימות פשוטות או שותה הרבה קפאין ואלכוהול, או צורך שוקולד בערב או לפני השינה, זה משפיע באופן ישיר על השינה שלך! היא פחות איכותית! האם שמת לב?
תאר לך את התענוג: אתה קם בבוקר ערני וחיוני, ממוקד ואנרגטי ובמצב רוח מרומם, מצפה לחוויות היום. זה יותר מאפשרי!
רוצה לישון טוב יותר? לקום בבוקר חיוני ואנרגטי? לא להעביר ימים שלמים בעייפות ללא סיבה?
הגעה לשינה איכותית קשורה גם להרגלים!
בעולם המודרני כאשר אנחנו ערים דרך קבע עד מאוחר, צופים שעות רבות בטלוויזיה, או משוטטים במחשב עד שעות מאוחרות ונרדמים עם הנייד או עם הטלוויזיה דולקת בחדר השינה, איכות השינה נפגעת ואתה גם המקצבים הביולוגים של הגוף.
ישנם הורמונים שמופרשים כדי להביא אותנו לשינה, ואם אנו מתעלמים מתחושת העייפות והולכים לישון מאוחר, אנו משנים את מחזור השינה והערות הטבעי. אם נוסיף על זה את המתח והלחץ שנכנסנו אתו למיטה, חוסר מצטבר של שעות שינה ועוד איזה כוס קפה קטנה בערב, אתגרנו את גופנו להיכנס לשינה עמוקה ומספקת.
- ידעת שה- Blue Light שמופרש מהנייד שלך, האיי- פד, המחשב והטלוויזיה משבש את הפרשת המלטונין ע"י גופך ולא מאפשר לך להירדם ולישון טוב?
- שמת לב שכאשר אינך ישן מספיק, למחרת תאכל יותר?
- ידעת שכאשר השינה שלך אינה איכותית או אינה מספקת, תרצה לצרוך כמויות גדולות של פחמימות פשוטות וסוכרים?
- שמת לב שכאשר אתה הולך לישון מאוחר, אתה נזקק ליותר קפה, תה, אלכוהול, שוקולד, ממכרים או מעוררים אחרים?